Published 15.10.2020.

Poštovanje! Ovaj oglas je izvanredno na hrvatskom jeziku kako bi bolje prenijeli našu poruku 😀.

Mnogi i zanimljivi projekti su pred nama, strana tržišta se otvaraju, vrijeme je da širimo timove i tražimo full-stack web developera (M/Ž).

Enterwell je mlada firma koja se bavi razvojem custom riješenja za web. Ima tu svega: od web-stranica za Vegetu, do web-aplikacija koje pokreću poslovanje telekoma.

Odnedavno smo i multinacionalna kompanija jer imamo urede u Zagrebu i Mostaru. Te dvije lokacije nas nipošto ne ograničavaju jer podržavamo i remote rad. Ako mislite da su ove pošalice urnebsne, pričekajte tek da krenemo raditi skupa.

Opis posla

Enterwell razvija sve vrste rješenja za web. Na backendu koristimo PHP, a na frontendu HTML, SCSS i JavaScript (ES6). Kako se sva web-rješenja temelje na sličnim tehnologijama, interno ne pravimo neku veliku razliku između web-stranica i web-aplikacija. Važno je samo da su naša rješenja kvalitetna i da dostavljaju vrijednost klijentima.

Kada radimo web-stranice najčešće radimo custom WordPress development. Ne volimo instaliranje third-party tema, milijun malih plugina i loše prakse iz WordPress svijeta. Preferiramo moderan development workflow koji uključuje OOP PHP, pametne patterne, testiranje, Twig templating engine, JavaScript ES6, Webpack, Gulp i slično.

S druge strane, kada radimo web-aplikacije onda koristimo Symfony. I ovdje pratimo najbolje prakse i moderne development workflowe.

Za animacije na frontendu koristimo GSAP i Lottie. Kada je to pametno, na frontendu koristimo i React.

Za planiranje projekata, source control (git), code review i CI/CD koristimo Azure DevOps.

Za application monitoring (logging, error reporting) koristimo Sentry.

Sve naše mudrosti zapisujemo na internu Wikipediju, a za komunikaciju koristimo Slack.

Kao što vidite, otvoreni smo za sve alate, a na WordPress i Symfony gledamo samo kao na frameworkove koji nam olakšavaju posao.

Prije početka developmenta na projektu uvijek imamo spreman dizajn i specifikaciju. Na osnovu toga dev lead izrađuje arhitekturu po kojoj na kraju radimo i sami development. Kad su projekti izazovni, arhitektura je velika i iscrpna. Kad su projekti jednostavniji, arhitektura je kratka, standardna i ponekad usmeno predana.

Što očekujemo od tebe

Prije svega očekujemo odgovornost u poslu. Da uz vodstvo Dev leada na projektu možeš samostalno dostavljati rješenja na produkcijskoj razini.

U razvoju naših sustava oslanjamo se na objektno orijentirano programiranje pa je izvrsno poznavanje OOP-a i najčešće korištenih patterna jedan od glavnih zahtjeva.

Dobro poznavanje HTML-a, CSS-a i JavaScripta je također jako važno.

Očekujemo da se znaš spojiti na bazu podataka te čitati i pisati podatke iz baze. Preferirano preko nekog ORM-a, ali nije loše biti barem malo upućen u SQL.

Za source control i code reviewe koristimo git pa očekujemo da se i s time znaš koristiti.

Očekujemo otvorenost i prihvaćanje izazova. Nitko ne očekuje da vladaš sa svim nabrojanim tehnologijama, ali sve dok imaš želju učiti i dostavljati kvalitetan softver nemamo problema 😀.

Bilo bi odlično da voliš izravan pristup bez puno komplikacija i filozofiranja.

Bilo bi i više nego odlično da vjeruješ da smo tu da dostavimo dobar softver klijentima i napravimo nešto od sebe, svoje karijere i cijele firme. Kao što rekosmo ranije, veliki projekti su pred nama, strana tržišta se otvaraju i velike stvari tek stižu 😀👍.

Što možeš očekivati od nas

Želimo ostvariti prosperitetnu i dugoročnu suradnju: da je tebi odlično u Enterwellu i da je nama odlično s tobom.

Osnova za to je otvorena i direktna komunikacija. Ako nešto nije uredu, dogovorimo se i riješimo problem. Ako je sve super, sjednemo, proslavimo i nagradimo.

Jedna od glavnih izvora sreće u poslu je kompenzacija. Zato ćemo odmah razgovarati o kompenzaciji koja ti izaziva zadovoljstvo i našim mogućnostima da tu kompenzaciju i ponudimo. Ako si iznad naše lige, nećemo ti trošiti vrijeme.

U Enterwellu plaća raste na 2 načina:

 • povećanjem generalnog standarda firme
  • Enterwell stalno raste i samim time rastu i plaće bez potrebe za tvojim dodatnim angažmanom
 • tvojim vlastitim napretkom
  • Dobar posao ne propuštamo nagraditi. Kako odgovornosti budu rasle, tako raste i plaća

Naša glavna osobina je da se lako dogovorimo. Ako imaš neki zahtjev, po defaultu možeš računati da će biti odobren. Važno je samo da ne ometa normalan rad i ne predstavlja velike organizacijske poteškoće. Sve se lako dogovorimo.

Vrijeme i mjesto rada birate sami. Nama je jedino važno je da se posao odradi kvalitetno i isporuči na vrijeme.

Jako se trudimo se da ne bude prekovremenih, ali nećemo se lagati, nekad ih bude. Pogotovo kada se približe rokovi. Ako nekada radimo malo dulje, onda se nakon toga i više odmaramo. Ako ipak na kraju mjeseca bude prekovremenih, uvijek ih isplaćujemo fer, korektno i bez ikakvog filozofiranja.

Svaki projekt vodi dev lead koji jako dobro proznaje tehnologiju te ima i domensko znanje. Dev lead će ti pomoći sa svim nedoumicama koje imaš i savjetovat će te kako da nastaviš ako zapneš. Često organiziramo edukacije i pripremamo materijale o novim tehnologijama, najboljim praksama ili najčešćim situacijama s kojima se susrećemo na projektima. Iskustvo pokazuje da nove kolege jako brzo nauče nove stvari i brzo napreduju.

Selekcijski postupak

Selekcijski postupak ide u nekoliko jednostavnih koraka:

 1. Pošalješ nam svoju prijavu
 2. Ako nam se sviđaš, dogovorimo se za kratki video-poziv
  1. Dogovorimo kompenzaciju
  2. Postavimo ti nekoliko teorijskih pitanja
 3. Ako je sve prošlo ok, dajemo ti kratki praktični zadatak
  1. Jer priča je jeftina, a kod je zlato (ili tako nekako)
 4. Šaljemo ti našu ponudu ili odbijenicu
  1. Javljamo ti se povratno u svakom slučaju
  2. Ako smo zadovoljni, šaljemo ti ponudu da se zaposliš kod nas
  3. Ako nismo zadovoljni, šaljemo odbijenicu i zahvalimo se na vremenu

Naši uredi

Ured u Zagrebu

Ured u Mostaru

MostarPhoto by Yu Siang Teo on Unsplash

Random slike

Prijava

Pošalji nam email na careers@enterwell.net i uključi sljedeće informacije:

 • Tvoji kontakt podaci
 • Napiši nam nešto o sebi
 • Napiši nam nešto o svojim vještinama, zanimacijama i hobijima
 • Ukratko nam opiši zašto bi volio raditi u Enterwellu
 • Ako imaš linkove na neke svoje radove (git, source kodovi, …) to će biti odlično!

 

Tvoji osobni podaci će biti korišteni samo za obradu prijava za posao. Obavijestit ćemo te jesi li dobio posao ili ne i obrisat ćemo tvoje osobne podatke unutar mjesec dana od primanja tvoje prijave.

Prijavi se

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditEmail this to someone